HEEFT U EEN VRAAG VOOR ONS? BEL ONS!

Telefoon icoon0492 - 549 455
slide0063_image047

Breedplaat stortmachine

Machinefabriek van de Weert is Uw partner als het gaat om het stroomlijnen en/of automatiseren van de productiestromen binnen de prefab betonindustrie.

 

De breedplaat stortmachine wordt gebruikt voor het storten van prefab voorgespannen vloerplaten en elementen. De machine kan zowel handmatig, semiautomatisch of volledig automatisch bediend uitgevoerd worden. Via een USB-stick worden de gegevens van de te storten baan ingelezen, de machine weet dan ook  precies waar de beton gestort dient te worden. De machine kan rechtstreeks AutoCAD DXF files lezen. Het is ook mogelijk om voor een draadloze overdracht van deze gegevens te kiezen. Doordat de uitstroomopening van de machine over de gehele breedte van de baan voorzien is van onafhankelijk werkende hydraulisch werkende schuiven, is het mogelijk om elke gewenste vorm te storten. Met de machine is het mogelijk om de platen één voor één te storten of om de machine door te laten storten. Om door te kunnen storten is de machine is voorzien van weegsysteem voor het bepalen van de actuele voorraad beton. Is dit te weinig voor de volgende plaat of element, zal de machine hier niet aan beginnen en een melding geven. De kubel van de machine is voorzien van speciale roerwerken om ontmenging van de betonmix te voorkomen. De positionering van de machine op de baan gebeurt door een laser afstandmeetsysteem. Hiermee wordt een hoge nauwkeurigheid gehaald (± 2 mm op 200 meter). De bediening van de machine gebeurt via een overzichtelijk touch-screen, bij een handmatig bediende machine is het mogelijk om een ergonomisch uitgevoerde bedieningsstoel in het midden van de baan te plaatsen. Hierbij zullen dan schakelaars geïntegreerd worden om de schuiven handmatig te openen en te sluiten.

 

Lees meer: breedplaat_stortmachine.pdf

 

De breedplaat stortmachine wordt op klantspecifieke wensen gebouwd, kortom een breedplaat stortmachine is een absolute aanvulling en verbetering in het productieproces van prefab breedplaatvloeren en elementen!