HEEFT U EEN VRAAG VOOR ONS? BEL ONS!

Telefoon icoon0492 - 549 455
slide0063_image047

Baanvoorbereidingswagen

Machinefabriek van de Weert is Uw partner als het gaat om het stroomlijnen en/of automatiseren van de productiestromen binnen de prefab betonindustrie.

 

De baanvoorbereidingswagen is een machine welke gebruikt wordt om mallen voor te bereiden waarop vloerplaten van vloeibeton worden geproduceerd. De machine is uitgerust met geleidingsbuizen waarmee wapeningsdraden over de mal kunnen worden getrokken als de machine vooruit rijdt en waarmee de wapeningsdraden over de mal worden verdeeld als de machine achteruit rijdt. De machine is uit te voeren met een lijmapparaat om polystyreen op de mal te kunnen lijmen. Verder is de machine rondom uitgerust met wandcontactdozen om elektrische handgereedschappen aan te sluiten, zoals een slijptol of een zaag. Op de machine kunnen 2 pallets of 1 pallet en 1 kopschotten rek geplaatst worden. Deze speciaal ontworpen pallets kunnen eenvoudig met behulp van een bovenloopkraan uitgewisseld worden. Met behulp van deze pallets kan de machine een voorraad polystyreen of betonijzer meenemen. Het kopschottenrek wordt speciaal op de door u gebruikte kopschotten geconstrueerd. Verder zijn er een aantal voorraadbakken op de machine te plaatsen, welke te vullen zijn met elektradozen of andere noodzakelijkheden om de baan voor te bereiden. Door gebruik te maken van de baanvoorbereidingswagen heeft men tijden het klaarmaken van de mal alles binnen handbereik. Herdoor zal een enorme tijdsbesparing gerealiseerd worden in het productieproces van breedplaatvloeren.

 

De baanvoorbereidingswagen is verkrijgbaar in 400 VAC uitvoering gevoed door middel van een kabelhaspel, maar is ook leverbaar op 24 VDC accu. De acculader zal dan geïntegreerd zijn in de machine. Verder zal bij accu-uitvoering de machine uitgevoerd met een spanningsomvormer, zodat de standaard elektrische handgereedschappen gebruikt kunnen blijven worden.

Voor het nog sneller preparen van de baan is de baanvoorbereidingswagen ideaal in samenwerking met een breedplaatplotter.

 

Lees meer: baanvoorbereidingswagen.pdf

 

De baanvoorbereidingswagen wordt op klantspecifieke wensen gebouwd, kortom een baanvoorbereidingswagen is alles wat u nodig heeft voor een snelle en efficiënte voorbereiding voor het storten van breedplaatvloeren!

 

Algemene specificaties

Machine lengte ± 5,5 meter
Machine breedte ± 3,7 meter afhankelijk van mal- of baanbreedte
Machine hoogte ± 2,3 meter
Machine gewicht ± 4000 kg, zonder belading
Spanning 400 Volt 50 Hz. Voeding via kabelhaspel. 24VDC bij gebruik van accu’s
Aandrijving Hydraulisch
Hydraulisch systeem 5,5 kW. Voorzien van accumulator om schuiven te sluiten bij spanningsuitval
Hydraulische druk 100 bar
Snelheid 0-45 m/min volledig variabel
Geluidsbelasting Maximaal 80 DB(A), gemeten tijdens productie

Opties

Afstandbediening voor rijden, verder alle klantspecifieke wensen.

Download brochure
 

Gerelateerde machines

 
 
Terug Terug naar overzicht