HEEFT U EEN VRAAG VOOR ONS? BEL ONS!

Telefoon icoon0492 - 549 455
slide0063_image047

Breedplaat stortmachine

Machinefabriek van de Weert is Uw partner als het gaat om het stroomlijnen en/of automatiseren van de productiestromen binnen de prefab betonindustrie.

 

De breedplaat stortmachine wordt gebruikt voor het storten van prefab voorgespannen vloerplaten en elementen. De machine kan zowel handmatig, semiautomatisch of volledig automatisch bediend uitgevoerd worden. Via een USB-stick worden de gegevens van de te storten baan ingelezen, de machine weet dan ook  precies waar de beton gestort dient te worden. De machine kan rechtstreeks AutoCAD DXF files lezen. Het is ook mogelijk om voor een draadloze overdracht van deze gegevens te kiezen. Doordat de uitstroomopening van de machine over de gehele breedte van de baan voorzien is van onafhankelijk werkende hydraulisch werkende schuiven, is het mogelijk om elke gewenste vorm te storten. Met de machine is het mogelijk om de platen één voor één te storten of om de machine door te laten storten. Om door te kunnen storten is de machine is voorzien van weegsysteem voor het bepalen van de actuele voorraad beton. Is dit te weinig voor de volgende plaat of element, zal de machine hier niet aan beginnen en een melding geven. De kubel van de machine is voorzien van speciale roerwerken om ontmenging van de betonmix te voorkomen. De positionering van de machine op de baan gebeurt door een laser afstandmeetsysteem. Hiermee wordt een hoge nauwkeurigheid gehaald (± 2 mm op 200 meter). De bediening van de machine gebeurt via een overzichtelijk touch-screen, bij een handmatig bediende machine is het mogelijk om een ergonomisch uitgevoerde bedieningsstoel in het midden van de baan te plaatsen. Hierbij zullen dan schakelaars geïntegreerd worden om de schuiven handmatig te openen en te sluiten.

 

Lees meer: breedplaat_stortmachine.pdf

 

De breedplaat stortmachine wordt op klantspecifieke wensen gebouwd, kortom een breedplaat stortmachine is een absolute aanvulling en verbetering in het productieproces van prefab breedplaatvloeren en elementen!

 

Algemene specificaties

Machine lengte ± 4,6 meter
Machine breedte ± 3,7 meter afhankelijk van mal- of baanbreedte
Machine hoogte ± 2,8 meter. Kan wijzigen bij andere kubel afmetingen
Machine gewicht ± 8500 kg
Spanning 400 Volt 50 Hz. Voeding via kabelhaspel
Stroom 50 Ampère
Aandrijving Elektrisch met frequentiegeregelde motoren voor rijden en roerwerken
Hydraulisch systeem 7,5 kW. Voorzien van accumulator om schuiven te sluiten bij spanningsuitval
Hydraulische druk 100 bar
Snelheid 0-30 m/min volledig variabel

Geluidsbelasting

Maximaal 80 DB(A), gemeten tijdens productie.

Opties

Draadloze verbinding met de mixer voor betonaanvraag.

Download brochure
 

Gerelateerde machines

 
 
Terug Terug naar overzicht

Heeft u nog vragen?

NEEM CONTACT OP