HEEFT U EEN VRAAG VOOR ONS? BEL ONS!

Telefoon icoon0492 - 549 455
slide0063_image047

Spandraden slijpmachine

Machinefabriek van de Weert is Uw partner als het gaat om het stroomlijnen en/of automatiseren van de productiestromen binnen de prefab betonindustrie.

 

De spandraden slijpmachine wordt toegepast in het verwerkingsproces van voorgespannen prefab breedplaatvloeren en elementen. De machine is voorzien van een hydraulisch gestuurde XYZ tafel waarop een slijpsysteem is gemonteerd. Dit slijpsysteem maakt gebruik van normale standaard slijpschijven. De machine is voorzien van een krachtig afzuigsysteem. Dit afzuigsysteem is direct aangesloten op de slijpsysteem. Doordat de slijpschijf nagenoeg volledig ingebouwd is, zal de kwarts en ijzerstof die vrijkomt tijdens het slijpen direct weggezogen, gefilterd en opgevangen worden. Hierdoor is de belasting op de omgeving en milieu minimaal. Nadat de machine op positie is gereden en het slijpblad op de juiste hoek is ingesteld, kan de slijpcyclus met één druk op de knop gestart worden. Voordat de machine begint te slijpen, zal deze zichzelf vastklemmen tegen de mal om verlopen van de slijplijn te voorkomen. Het is echter ook mogelijk, door gebruik te maken van de joysticks, om handmatig met de machine te slijpen. Voor de moeilijk te bereiken plaatsen is de machine voorzien van een haspel met een handslijptol. De slijpschijf wordt aangedreven door middel van een frequentieregelaar, voor de controle van de diameter van de slijpschijf wordt gebruik gemaakt van optische sensoren die ingebouwd zijn in het slijpsysteem. De bediening van de machine is op een dermate wijze gepositioneerd dat de operator een perfect zicht op de baan heeft.

 

Lees meer: spandraden_slijpmachine.pdf

 

De spandraden slijpmachine wordt op klantspecifieke wensen gebouwd, kortom een spandraden slijpmachine is een absolute aanvulling in het verwerkingsproces van voorgespannen breedplaatvloeren en elementen!

 

Algemene specificaties

Machine lengte ± 3,5 meter
Machine breedte Afhankelijk van mal- of baanbreedte
Machine hoogte ± 2,3 meter
Machine gewicht ± 3500 kg, zonder belading
Spanning 400 Volt 50 Hz. Voeding via kabelhaspel
Totaal vermogen 15 kW
Aandrijving Hydraulisch, slijpmotor middels frequentieregelaar(7,5 kW)
Hydraulisch systeem 3 kW
Hydraulische druk 80 bar
Rijsnelheid 0-45 m/min volledig variabel

Opties

o.a. touch screen bediening, slijpschijf positionering d.m.v. een robot, slijpschijf positionering d.m.v. een CNC-servo systeem.

Download brochure
 

Gerelateerde machines

 
 
Terug Terug naar overzicht

Heeft u nog vragen?

NEEM CONTACT OP