HEEFT U EEN VRAAG VOOR ONS? BEL ONS!

Telefoon icoon0492 - 549 455

Snelpers 210 ton

Machinefabriek van de Weert is uw partner als het gaat om het verwerken van materiaalreststromen.

 

De snelpers wordt toegepast voor het persen van alle soorten ijzer- en metaalsoorten, vooral indien volumineus. Het materiaal wordt door het verticale drukblok op het horizontale drukblok afgeknipt als een guillotineschaar, waardoor verklemmingen nooit voorkomen. Vervolgens wordt er nog in twee richtingen geperst voordat het pakket afgevoerd wordt. 

De snelpers is hydraulisch aangedreven en kan uitgevoerd worden voor een pakketgrootte van 300x300 of 400x400. De pakketlengte is variabel. De machine wordt bediend door middel van een gebruiksvriendelijk touchscreen en een afstandbediening, waardoor bediening vanuit een kraan geen enkel probleem is. De snelpers werkt volledig automatisch, automatisch per cyclus of handbediend. Standaard wordt de machine geleverd met een baklengte van 2300 mm, het verlengen van de bak met 1 meter behoort eventueel tot de mogelijkheden. De machine is voorzien van zijn eigen hydraulisch aggregaat, 2x75 kW, welke separaat van het persgedeelte staat opgesteld. Hierin is ook de besturing verwerkt.

 

Op hetzelfde moment dat de machine een pakket aan het persen is kan deze ook gevuld worden voor het volgende pakket, dit geeft maximale efficiëntie waardoor een productie van 80-100 pakketten per uur haalbaar is. De bak en persblokken zijn voorzien van special ontworpen trapezium gevormde slijtplaten, uitgevoerd in slijtvast Hardox 400 materiaal. Hierdoor kunnen de persblokken niet vast komen zitten, de slijtplaten zijn eenvoudig te vervangen door nieuwe. Om de slijtage nog verder te verminderen is de machine uitgevoerd met een automatisch werkend oliespuitsysteem en een automatisch werkend smeersysteem. Omdat Machinefabriek van de Weert een bedrijf is dat gespecialiseerd is in speciaal machinebouw, zijn wij altijd in staat om de machine volledig naar wens van de klant uit te voeren. Afvoersystemen of automatisch palletiseren door middel van robottechniek zijn slechts enkele voorbeelden waarmee wij uw productieproces nog efficiënter kunnen laten verlopen.

 

Vanwege de massa van de machine en de trillingen, welke door de machine veroorzaakt worden, is het noodzakelijk dat de machine op een stabiele fundering wordt geinstalleerd.

 

Lees meer: Snelpers.pdf

 

Heeft u nog vragen?

NEEM CONTACT OP