HEEFT U EEN VRAAG VOOR ONS? BEL ONS!

Telefoon icoon0492 - 549 455

Doseren en wegen

Machinefabriek van de Weert is uw partner als het gaat om productverplaatsing naar een ander, eventueel hoger, niveau te brengen.

 

Het afwegen en doseren van een productstroom is een belangrijk item in machine 's. Immers een foutieve hoeveelheid van een product leidt tot afkeur. Dit geldt niet alleen bij het verplaatsen van een product maar ook bij het doseren van een additief in een ander product.

 

In onderstaand figuur is een en ander gecombineerd weergegeven. Een big-bag met additief wordt op een lostrechter gezet. De roterende sluis onder het bordes zorgt voor toevoer van het additief in de silo. Een afgewogen hoeveelheid wordt vervolgens gedoseerd doorgelaten waarna het door middel van een trilgoot toegevoegd wordt aan een vloeibaar metaal in een smeltoven. 

 

Bij een andere afnemer, in dit geval in de foodsector, heeft Machinefabriek van de Weert een installatie gedaan van een doseersysteem om dozen af te vullen. Hierbij was het belangrijk dat de inhoud van de verpakking hetzelfde blijft.

Hierom wordt de inhoud van de silo gewogen met behulp van weegcellen alvorens het product afgevuld wordt. Afvullen vindt vervolgens plaats met een trilsysteem. 

 

 

Heeft u nog vragen?

NEEM CONTACT OP